Over ons

BSC Kokoro (Weerbaarheid op basis van ju jutsu/Judo/Karate)

Begin mei 2017 ben ik om persoonlijke redenen gestart met mijn eigen sportschool onder de naam “BSC Kokoro”. Deze sportschool geeft les in Selfdefense op basis van Ju jutsu, op donderdagavond in de kantine van de IJsbaan te Julianadorp! Het adres is: Landbouwstraat 63 Julianadorp. Het ligt tegenover het grote gebouw Buitenveld. Dat is een verzorgingstehuis.

De lessen worden gegeven tussen 19:00 uur en 20:00 uur!!

Het adres is ook uitstekend te vinden op o.a. Google Maps! Onze lessen worden gegeven op wekelijkse basis, dus u kunt u zelfs testen in bekwaamheid door bv. examens af te leggen net zoals bij het karate en of judo etc. Het is dan ook uitstekend geschikt om uw weerbaarheid te vergroten, uw eigen beeld (self imago) op te krikken, uw zelfvertrouwen te vergroten en steviger in de maatschappij te komen staan! Wij doen ook rollenspellen, casussen behandelen, rollen en vallen en valpreventie en zelfs geef ik lessen hoe terug te komen in een rolstoel als je er per ongeluk eens een keer uitligt. Of iemand die niet goed ter been is en op de grond terecht gekomen is, handvatten geven om weer overeind te komen. En nog veel meer wat de revue passeert als een deelnemer aan de lessen eens iets beleefd heeft en dit graag wil delen met de groep. Bv. pesten op het werk etc.!!!!

Selfdefense bij BSC Kokoro bestaat uit een basis van Ju jutsu, aangevuld met technieken uit het Judo, aikido en karate. Het kent maar twee kata’s. Het ene is Kihon no kata ippon me uit het Wado Ryu Karate. Het tweede kata is Shintai no kata. Dit is een twee persoons kata dat ontwikkeld is voor en door de stichting Karate Nederland (SKN) en is bedoeld om in ippon kumitevorm te leren aanvallen en verdedigen en jezelf te leren verplaatsen in allerlei richtingen en toch in staat te blijven om jezelf effectief te verdedigen! De hier genoemde kata’s zijn opgenomen in het exameneisenpakket en moeten getoond worden op examens die men aflegt bij onze examinatoren.